Katapult workshops

Dramatikerlab for Talenter

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.
I 'DramatikerLab – for talenter' har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og en professionel dramatiker som gæstelærer. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.
Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere, der som afslutning vil fremføre den som en cold-reading på Teater Katapult.
Den undervisende dramaturg for 2019-holdet er Lise Sofie Houe. Lise er uddannet cand.mag. i Dramaturgi i 2014, og har arbejdet som dramaturg på Aalborg Teater, Aarhus Teater og senest Odense Teater. Sideløbende har hun været ansat som ekstern lektor på Dramaturgi ved Aarhus Universitet samt ledet Dramatikerlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole. Hun arbejder lige nu som freelance dramaturg og underviser i Aarhus.
Dramatiker Aleksa Okanovic studerede på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater og vil være gæstelærer på DramatikerLabs 2019-hold. I 2006 modtog han en Reumert Talent Pris for sine værker RESTAURANT D’AMOUR og DIAMOND/DUST/SHOES. Sidstnævnte blev fremført på Schaubühne i Berlin. I 2010 blev han husdramatiker ved The Royal Court Theatre i London, og i 2011 fik han endnu et stykke, CONFESSIONS, opført på Schaubühne. Som dramatiker er Aleksa Okanovic kendt for sin sorte humor og kantede, ofte voldsomme, stil.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
TILMELDING TIL NYT HOLD I 2019
Prisen for deltagelse er kr. 1250,- // 1000,- for Katapult årskortholdere. Der vil være undervisning hver anden uge fra tirsdag den 26. februar og frem til readingen i midten af maj. Undervisningen foregår om aftenen i Teater Katapults prøvesal, Kabinettet.
Der er plads til maks. 10 deltagere på forløbets hold. Pladserne udfyldes efter først til mølle og deadlinen for tilmelding er søndag den 17. februar.
Du tilmelder dig ved at skrive til projektkoordinator Søren Højgaard på sh@katapult.dk. Til Søren skal du sende dit navn, din alder, din motivation for at være med samt et lille stykke tekst, du har forfattet.
Vi glæder os til at byde dig velkommen på DramatikerLab!