DRAMATIKERLAB – for talenter

 


'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.

NB! Deadline for ansøgning om tilmelding til det nye DramatikerLab-hold er 8. januar. Læs mere her nedenfor og ansøg om tilmelding til holdet lige her: https://katapult.dk/dramatikerlab/tilmelding/

Opstartsdato: d. 5. februar 2020

I 'DramatikerLab – for talenter' har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og 2 professionelle dramatikere som gæstelærer. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.

I forløbet indgår en række undervisningsgange af tre timer cirka hver anden uge + en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst.

MEN; Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere og/eller elever ved skuespillerskolen, der som afslutning vil fremføre den som en cold-reading på Teater Katapult.

Undervisere for 2020-holdet er dramaturg Frederik Led Behrend og dramatikerne Anna Skov og Aleksa Okanovic.
Frederik Led Behrend er cand. mag. dramaturg i 2017 og arbejder på Teater Katapult desuden med det internationale udviklingsarbejde Storytelling Cross Seas der praktisk og teoretisk undersøger udviklingen af samtidsdramatik, der empatisk/kritisk forholder sig til de lokale og globale udfordringer samfundet og teatret som institution står overfor i dag.
Han har desuden erfaring fra arbejde hos Odin Teatret, Husets Teater, performances med kunstnergruppen PowerMonkeyFireRobot og arbejde som teaterpædagog.

Dramatiker Aleksa Okanovic studerede på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater og vil være gæstelærer på DramatikerLabs 2020-hold. I 2006 modtog han en Reumert Talent Pris for sine værker RESTAURANT D’AMOUR og DIAMOND/DUST/SHOES. Sidstnævnte blev fremført på Schaubühne i Berlin. I 2010 blev han husdramatiker ved The Royal Court Theatre i London, og i 2011 fik han endnu et stykke, CONFESSIONS, opført på Schaubühne. I 2017 skrev han det dramatiske værk Tvang der blev opført på Teater Katapult. Som dramatiker er Aleksa Okanovic kendt for sin sorte humor og kantede, ofte voldsomme, stil.

Anna Skov er nyuddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og tidligere elev hos DramatikerLab.

I øjeblikket er der desuden også et fortsætter-hold fra de sidste to DramatikerLab-forløb, som viderudvikler talentet hos Teater Katapult.

Prisen for forløbet er kr. 1250,- og opstartsdato for det nye DramatikerLab-hold er d. 5. februar - kontakt info@katapult.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Ansøgning om tilmelding til Forår 2020-holdet finder du her: https://katapult.dk/dramatikerlab/tilmelding/