Hvad kan uddannelsen bruges til?

SCENEKUNSTENS VERDEN ER STØRRE OG MERE MANGFOLDIG, END MANGE TROR
Drømmen for mange er en karriere på de store scener samt film og tv. Det er bestemt også værd at stræbe efter, hvis det er din drøm. Vi må dog erkende, at i et lille sprogområde som Danmark er der mange om jobbene.

Der er imidlertid mange andre veje, du kan gå. Danmark har en rig underskov af mindre teatre, både stationære scener, der betjener et lokalområde, og turnerende grupper. Mange af disse er f.eks. børne- og ungdomsteatre, der laver forestillinger af høj kvalitet.

DU FÅR BREDE KOMPETENCER

Ønsker du at begå dig udenfor den optrædende scenekunst, bliver du også klædt på til dette.
Indenfor procesledelse, kropssprogsformidling og storytelling findes konsulenter med en baggrund i teaterbranchen. Skuespillerens håndværk bliver her til efterspurgte kompetencer indenfor erhvervslivet.

Hvis du i sidste ende vælger at gå helt andre veje, er intet spildt. Du har gennem uddannelsen tilegnet dig et væld af kompetencer, der kommer dig til gode i en bred vifte af sammenhænge; du bliver mester i levende kommunikation, trænet i at adressere og fastholde en forsamling med autencitet, status og gennemslagskraft. Du bliver toptrænet i teambuilding. Du lærer dine personlige grænser at kende. Bliver klædt på til at møde udfordringer med åben pande, udstråle åbenhed og nærvær.

Sidst og ikke mindst bliver du oplært til at være selvorganiserende – og således tage ejerskab over dit eget liv og dine fremtidsmuligheder. Du bliver din egen iværksætter.

VEJLEDNING
Uddannelse i Scenekunst lægger stor vægt på at spore dig ind på din vej i scenekunsten, så din investering i tid og penge i videst mulige omfang fører til en levevej. Vi giver dig også vejledning og støtte til afklaring i forhold til et muligt liv som scenekunstner.