Othello

Shakespeares dramaer og komedier har oftest en temmelig kompleks handling. For at få bedre udbytte af denne scene, kommer her en forklaring

Tragedien Othello handler om jalousi og grænseløs ondskab. Hærføreren Othello har netop giftet sig med Desdemona, en købmandsdatter fra Venedig. Othellos fenrik Jago, føler sig forbigået, da Cassio bliver forfremmet til løjtnant for næsen af ham. Han igangsætter et spind af intriger for at komme Cassio til livs og samtidig sætte ondt mellem Othello og Desdemona. Ved hjælp af snedige antydninger får han Othello til at tro, at Desdemona er ham utro med Cassio.

Først arrangerer han, at Cassio drikkes fuld og bliver rodet ind i et slagsmål. Som straf degraderer Othello Cassio. Denne går i sin fortvivlelse til Desdemona (på Jagos anbefaling), som lover at tale hans sag for Othello. Samtidig har Jago arrangeret, at et tørklæde, som Othello har givet Desdemona som et kærlighedspant, bliver stjålet fra Desdemona og anbragt i Cassios kammer.

Dialogen på videoen er et sammendrag af tre scener. Først ser vi Jago komme med indledningsvise antydninger om, at Desdemona som venetiansk og letlevende kvinde er let på tråden og er bedragerisk af natur. Dernæst har vi scenen, hvor Desdemona går i forbøn for Cassion, og Othello afslører, at Desdemona ikke længere har tørklædet. Tilsammen bestyrker det Othellos mistanke om, at hun er ham uro med Cassio.

Til sidst ser vi konfrontationen med Cassio, hvor han får overbevist Othello om utroskaben, og Othello træffer en blodig beslutning.